De ce sa ne insotesti in expeditia noastra in Etiopia?
- Tur unic disponibil in Romania, cu experiente inedite precum Gondar, Lalibela, vulcani activi, Arba Minch, Jinka si alte locuri nemaivazute in alta parte, dar si site-uri UNESCO unice
- Intalnire cu marele stramos al tuturor oamenilor, Lucy, in muzeele din Addis Ababa
- Vedem magnifica cascada a Nilului Albastru, lacul Tana, lacurile acide in toate culorile si vulcanul acoperit de sare din Dallol
- Ne bucuram de show-ul de noapte al lavei incinse, pe marginea vulcanului Erta Ale, unde vom dormi sub cerul liber
- Traim momente unice in mijlocul triburilor ancestrale din Valea Omo: Mursi, Turmi.
În inima Etiopiei, acolo unde peisajele se pierd in zari, se desfășoară o poveste care rezonează cu cele mai profunde emoții. Este o poveste despre reziliență, gravată în viețile poporului etiopian care a îndurat încercări și necazuri, dar a ieșit mai puternic și mai unit ca niciodată. Spiritul lor este ca puternicul Nil Albastru, curgând cu o hotărâre neclintită, croindu-și calea prin terenul accidentat al provocărilor pe care le prezintă viața.
Povestea ne duce pe străzile pline de viață din Addis Abeba, unde vibrația orașului pulseaza prin venele locuitorilor săi. Printre toata agitația, există un sentiment palpabil de speranță și ambiție. Minți tinere pline de vise ale unui mâine mai luminos, care pot contribui la creșterea și prosperitatea națiunii lor iubite. Este o poveste de aspirație și ambiție, în care fiecare pas înainte este o dovadă a optimismului nemuritor care alimentează visul etiopian.
Pe măsură ce strabatem diversele peisaje ale Etiopiei, de la minunile antice din Lalibela până la câmpurile luxuriante ale Văii Omo, asistăm la legătura profundă dintre oameni și pământul lor. Este o poveste de dragoste între o națiune și frumusețea ei naturală, o legătură care transcende timpul și greutățile. Cu fiecare răsărit peste Munții Simien sau cu fiecare fir de apa al râului Awash, Etiopia ne amintește de legăturile profunde și emoționale care leagă omenirea de minunile planetei noastre.
Pornim intr-o adevarata expeditie. 16 zile de poveste in care vom trai alaturi de triburi locale, ba chiar ajungem chiar si la celebrele lacuri cu acid sulfuric. Vom descoperi intr-o experiență cu adevărat unică, care vă va lăsa uimiti, incredibila Depresiune Danakil și vom explora peisajul vulcanic, parca dintr-o lume extraterestră din acest colț îndepărtat al Etiopiei. Ba mai mult dormim sub cerul liber langa vulcanul Erta Ale. Puteti descrie această aventură ca fiind o vizită în altă lume.
Platforma pe care ne aflam nu permite ca un eveniment sa poata avea mai mult de 2 saptamani, asa haideti sa lamurim exact durata aventurii noastre in Etiopia:
*** Decolam pe 09 mai 2024 ora 13:35 din Bucuresti si ajungem in Etiopia pe 10 mai la ora 05:55 dimineata
*** Plecam din Etiopia pe 22 mai ora 23:40. In Bucuresti, ajungem pe 23 mai la ora 12:55.
TI-AM PREGATIT SI O SURPRIZA: ADUCI CU TINE INCA 3 PRIETENI SI PRIMITI TOTI 4 UN DISCOUNT DE 100 EURO / PERSOANA LA INSCRIERE!
Am pus cap la cap cel mai complex circuit din Etiopia! Sunt multe lucruri care ar trebui enumerate într-un sumar al zilelor petrecute aici, așa că voi aminti doar dintre highlights-urile aventurii:
• Vizita in centrul orașului Addis Abeba, inclusiv Muzeul Național, Catedrala Trinității și Mercato.
• Ne vom bucura de vedere panoramică a orașului de pe vârful Muntelui Entoto.
• Vizitarea muzeelor, inclusiv locul unde este găzduit marele strămoș etiopian: Lucy despre care se crede ca nu e doar stramosul etiopienilor, ci al oricarui tip uman.
• Muzeul Zoma, instituție de artă conștientă din Addis Abeba, care creeaza o punte între artiști și arhitecți din întreaga lume pentru a crea artă și arhitectură ecologică de ultimă oră.
• Vizitarea bisericilor, în principal bisericile ortodoxe etiopiene, care cuprind multe bunuri istorice și culturale ale țării, ferestre din sticlă decorate și grădini de vis.
• Vizitarea magazinelor de textile lucrate manual din Etiopia, si Sabahar, o companie etiopiană care produce materiale textile din bumbac și mătase, lucrate manual cu design unic.
• Ne vom delecta cu muzică etiopiană de la casa tradițională Masinko (Masinko – este un instrument tradițional cu o coardă) , pana la nopțile de jazz de la Ethio – Jazz.
• Cascada magnificului Nil Albastru și Mănăstirile din jurul Lacului Tana.
• Vom explora orașul regal Gondar din secolul al XVII-lea și impresionantul munte Simien din apropiere.
• Tur printre frescele vii ale bisericilor cioplite în stâncă din Lalibela.
• Vom vizita Muntele Entoto „Plămânul Addis Abeba”; unde a fost cândva un palat și curtea regală a împăratului Menelik în anii 1800.
• Depresiunea Danakil – plimbare la bazinele de sulf din Dallol.
• Trekking la Erta Ale, cea mai atrăgătoare și provocatoare atracție naturala a Etiopiei. ErtaAle și Dallol sunt printre cele mai bizare și fascinante locuri de pe planetă.
• Vom vizita satele locale ale triburilor din Valea Omo si ne vom intalni cu Elders, inteleptii bătrâni ai tribului
• Vom trai o ‘’picatura’’ din viata triburilor, prin implicarea in sarcinile de zi cu zi, cum ar fi agricultura, țesutul, pregătirea hranei, vânătoarea, strângerea recoltelor, etc.
Dar sa vedem pe larg programul celor 15 zile de aventura:
Ziua 1 – Bucuresti – Viena – Addis Abeba – 9 mai
Intalnire cu liderul de grup, Florin Radu la ora 11:00 in aeroportul Otopeni. In jurul orei 13:35 decolam spre Addis Abeba. Urmeaza o escala in Frankfurt si apoi un zbor lung cu directia Etiopia. Aterizam in Addis Abeba la ora locala 05:55 a doua zi dimineata. Suntem transferati la hotel pentru check-in si mic dejun.
Ziua 2 – Addis Abeba – 10 mai
Addis Abeba „Floarea Nouă” este a treia cea mai înaltă capitală din lume. Este situat la 3.000 de metri deasupra nivelului mării, ceea ce oferă temperaturi înalte și mult aer proaspăt de munte. Addis Abeba este un oraș plăcut, cu muzee interesante și una dintre cele mai mari piețe în aer liber din Africa, „Mercato”. Addis Abeba este capitala diplomatică a Africii, cu sediul Organizației Unității Africane și al Comisiilor Economice ale Națiunilor Unite pentru Africa. Dupa un scurt refresh, vom incepe cu o vizită la Muzeul Național de Arheologie; se numără printre cele mai importante muzee din Africa sub-Sahara. A găzduit oasele vechi de 3,5 milioane de ani ale lui Lucy. Se crede că Lucy este strămoșul oricărui tip uman. Are o mulțime de exponate antice care reflectă importanța Etiopiei, considerata ca fiind „Leagănul omenirii”. În încăperea sa istorică, se găsesc articole purtate în războaie, cum ar fi coroane, arme și imagini cu eroi și regi din timpul războiului. Catedrala Sfânta Treime, construită în 1945, această catedrală este renumită pentru ferestrele sale uimitoare cu vitralii care înfățișează scene din Vechiul și Noul Testament ale Sfintei Biblii. Catedrala Trinității găzduiește, de asemenea, mormintele regretatului împărat și ale familiei sale, precum și mormântul feministei engleze Sylvia Pankhurst. Vizită la Merkato, cea mai mare piață deschisă din Africa, unde practic toate bunurile posibile sunt în vânzare, de la animale la computere. Este închis duminica și pentru un vizitator care se pricepe la negocieri, există o selecție uriașă de arte și meșteșuguri etiopiene. Pentru cine mai are energie, seara de jazz într-unul dintre cele mai bune locuri din Addis Abeba. African Jazz Village este un loc intim din Addis Abeba pentru a vă bucura de muzicieni măreți, inclusiv de părintele etern al jazzului etiopian, Dr. Mulatu Astateke. Rezervarea depinde de rapiditatea cu care se formeaza grupul. Cina.
Ziua 3 – Addis Abeba – Bahir Dar city – 11 mai
După un mic-dejun dimineață devreme, transfer la Addis Abeba (Bole) int. aeroport pentru zborul către orașul Bahir Dar. Bahir Dar este capitala regiunii Amhara situată pe malul lacului Tana, cel mai mare lac din țară. Bahir Dar este unul dintre cele mai bine proiectate orașe din Etiopia. Bahir Dar înseamnă „lângă mare”. După check-in la hotel, mergem la atrăgătoarele Cascade ale Nilului Albastru, „Tiss isat” (foc fumegând), Cascadele au 328 de picioare lățime și apa coboară in picaturi de la o inaltime de 150 de picioare pentru a produce o pulverizare orbitoare de ceață și curcubeu, strălucind de-a lungul defileului, sustinand o mică vegetație tropicală perenă din pădurea tropicală unde traiesc multe maimuțe si specii multicolore de pasari. Cascada Nilului Albastru este la 32 km de oraș. Se poate merge aproximativ 30 de minute pe jos până la baza cascadei. Ne vom intâlni cu localnicii pentru o scurtă pauză de cafea. Prelucrarea bumbacului este cea mai cunoscută activitate din această zonă. Este cea mai dramatică cascada de pe râul Nil. După prânz, exploram mănăstirile de o valoarea inestimabila din secolele XII-XIV din Lacul Tana intr-o croazieră, pana la verdea Peninsula Zeghie, martora a legăturilor Etiopiei cu lumea antică prin papirusul Tankwa care a navigat pe lac asemenea bărcilelor Egiptului Antic. Vizitam Mănăstirea Azuwa Maryam cu acoperis rotund, de paie, una dintre cele mai atragatoare biserici de pe peninsula Zege din punct de vedere estetic. Dupa o plimbare de aprox. 25 de minute, vom ajunge si la una dintre cele mai mari mănăstiri din regiune, Ura Kidane Mehret, cunoscută pentru picturile sale murale impresionante, psihedelice, care se desfasoara de-a lungul peretilor rotunzi. Manastirea este una dintre cele mai accesibile din zona si, de departe, cea mai populara. Ascunsă în spatele palmierilor înalți umbriți și a fermelor de cafea bogate, mănăstirea găzduiește fresce vibrante care înfățișează scene din folclorul și creștinismul etiopian. Atât bărbaților, cât și femeilor li se permite intrarea și există un mic muzeu la fața locului, numit Muzeul Zege Satekela. Aici puteți afla despre uneltele și instrumentele muzicale realizate manual care au contribuit la modelarea acestui pământ plin de energie și care sunt încă folosite astăzi. Ne vom bucura de o vedere spectaculoasă a vârfului dealului Bezawit și a pieței în aer liber, piața Bahir Dar Agelgil unde ne vom întâlni cu localnicii. În această seară, veți avea o cină de familie, în mare parte mâncăruri locale etiopiene, pregătite cu ajutorul participării grupului, cum ar fi cumpărăturile la palatele locale, gătitul… servirea…. Putem găti varietăți de alimente proaspete organice din piață. Includem alimente halal, legume fierte. Gustarea mâncărurilor etiopiene – o masă a avut vreodată un astfel de impact încât s-a păstrat pentru totdeauna în memoria ta? Culorile, prezentarea, felul în care se simțea pâinea pe vârful degetelor. Va face o astfel de impresie încât încă va veti mai gândi la asta douăzeci, chiar și treizeci de ani mai târziu.
Ziua 4 – BAHIR DAR – GONDAR – 12 mai
După micul-dejun, vom conduce aprox. 3 h (185 km) spre orașul Gondar si ne vom bucura de priveliștea pitorească de pe drum și de casele locale. Gondar, „Camelotul Africii”, este orașul regal medieval, care se distinge prin castelele și complexul imperial și prin bisericile sale, în special Debre Berhan Selassie, ale căror pereți și tavan sunt complet acoperite cu picturi murale – fețele îngerilor de pe tavan au devenit un motiv comun în designul etiopian. După masa optionala de prânz vom vizita obiectivele turistice din Gondar. Gondar a fost fondată de împăratul Fasiladas în 1636 ca capitală regală a Etiopiei. Timp de câteva secole, Etiopia a fost condusă dintr-o succesiune de capitale temporare și Fasiladas a recunoscut că o capitală permanentă ar putea ajuta la asigurarea unei mai mari stabilități interne. Până la moartea lui Fasiladas în 1667, Gondar era cel mai mare și mai important oraș din imperiu. Și-a păstrat poziția de capitală a Etiopiei timp de 250 de ani, deși acest statut a fost în mare parte redus de la sfârșitul secolului al XVIII-lea încoace. Gondar a devenit acum unul dintre cele mai mari și mai impresionante orașe din Etiopia, cu incinta sa regală strajuita de ziduri. Cele mai faimoase monumente ale Gondarului sunt castelele excepțional de bine conservate din secolul al XVII-lea. Cel mai mare și cel mai bine intretinut este cel al regelui Fasilidas. Este o construcție din piatră, cu turnulețe rotunde și balcoane din lemn. Regele a construit, de asemenea, o baie remarcabilă la aproximativ o milă în afara orașului, cunoscută sub numele de „Pavilionul Încântării”. Baia Fasil, la care mii de etiopieni sărbătoresc festivalul Timekat în fiecare ianuarie. Întregul complex de clădiri este unic în Etiopia și deosebit fata de orice se găseste în alte parti ale Africii. Vom vizita Incinta Regală sau Fasil Gibbi, care cuprinde castelele diverșilor împărați gondareni. Palatul Fasiladas; Biserica Quskuam (se crede că este casa celebrului explorator James Bruce din anii 1770). După 2 km cu mașina din centrul orașului si vom vizita baia regelui Fasilides. Piscina este acum scena centrală pe care se sărbătorește festivalul Timkat sau Bobotează în Gondar. În această seară, ne vom bucura de muzica tradițională etiopienă la Four sisters – Gondar este renumit pentru pariul Azmari și cântecele tradiționale indigene etiopiene ne vor incantae. Cupluri tinere, un bărbat care cântă la Masinko (un instrument cu coarde) și o femeie cântă între timp si dacă îți place, vei avea șansa să încerci dansurile.
Ziua 5 – Excursie la muntele Simien – 13 mai
Dimineața devreme părăsim hotelul și mergem spre magnificii munți Simien, Parcul Național din Gondar. Dupa aproximativ 2 ore de mers cu autocarul, ajungem la Muntele Simien, topografie dramatică rezultată din activitatea vulcanică, sit al patrimoniului natural Mondial, înfrumusețată de peisaje excepționale și de o adevarata grădină zoologică cu animale salbatice,precum sunt: capria Ibex, vulpea roșie, dar și babuinii Chilada sau inima sângerândă, care pot fi intalniti in aceste locuri. Vom vizita Sankaber, primul view point al Munților Simien, unde vom găsi unul dintre cele mai spectaculoase peisaje montane din Etiopia. Ne vom opri pentru a urmări babuinii Ghelada și le vom vedea obiceiurile de viata. Vom face o scurtă plimbare până la o cascadă, pe un teren usor accidentat. Optional, se poate servi prânzul, un picnic intr-o vale pitorească. Pe drumul înapoi spre Gondar, vom vizita Centrul de pregătire pentru meșteșuguri pentru femei -Proiectul Ploughshare. Situat la 5 km de Gondar, acest centru ajuta femeile defavorizate să duca mai departe tradițiile locale de olărit, împreună cu țesutul și coșăria Amhara. Fondat în 1993, scopul proiectului este de a ajuta mamele singure care și-au pierdut soții ca urmare a HIV/SIDA, război, dezastre naturale sau divorț. Vizitam si Muzeul Ras Gimb, un palat atractiv construit probabil în secolul al XVII-lea, care a servit cândva drept un refugiu pentru Haile Selassie, fostul imparat al Etiopiei; o resedinta pentru generali italieni, cu cameră de tortură pentru Derg, guvernul military etiopian din secolul XX. Ne intoarcem în Gondar pentru cina si cazare peste noapte.
Ziua 6 – Gondar – Lalibela – 14 mai
Dupa micul-dejun vom fi transferati la aeroport pentru a zbura la Lalibela. Lalibela este un oras mic, care găzduiește unul dintre cele mai uluitoare situri sacre din lume, sit care cuprinde unsprezece biserici medievale cioplite în stâncă, fiecare sculptată în întregime dintr-o singură bucată de piatră. Lalibela, „Noul Ierusalim”, a fost construit de regele Lalibela „cu ajutorul îngerilor” în secolul al XII-lea și este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO cu cele unsprezece biserici cioplite în stâncă. Cocoțat printre munți stâncoși sălbatici și vai stâncoase vaste, Lalibela are o măreție asemănătoare catedralei. Se crede că unele dintre bisericile individuale din acest grup preced domnia regelui Lalibela cu cinci secole. Bisericile din grupul de sud-est includ Bet Gebriel-Rafael, Bet Abba Libanos, Bet Lehem, Bet Emanuel și Bet Mercurios. Potrivit legendei, Bet Abba Libanos a fost construit peste noapte de soția lui Lalibela, Meskel Kebre, care a fost asistată de un grup de îngeri. De asemenea, se pot vizita Piețele din Lalibela pentru a vedea ofertele pline de culoare și varietatea. Vom asista la o ceremonie tradițională a cafelei. Ceremonia cafelei din Etiopia este o parte integrantă a vieții sociale și culturale. Este un ritual cultural important care a fost transmis din generație în generație. O invitație de a participa la o ceremonie de cafea este considerată o marcă de prietenie sau respect și este un exemplu de ospitalitate etiopienă. Revenim la hotel pentru cina si odihna.
Ziua 7 – Lalibela – Addis Ababa – Semera – 15 mai
Dupa micul-dejun, vom vizita biserica peșteră Yimrehane Kirstos, aflata la 40 km de oraș, construită de regele cu același nume înainte de domnia regelui Lalibela. Biserica este construită în interiorul unei peșteri, în stil axumit, asemănător cu biserica de la Debre Damo, cu niveluri alternative de lemn și piatră. Dacă avem noroc si ajungem in ziua potrivita, putem participa la sărbătoarea anuală a Regelui și a Sfântului Yimrehane Kirstos, la care participă zeci de mii de pelerini din toată Etiopia, ceea ce îl face unul dintre cele mai vesele pelerinaje anuale din Lalibela. Se sărbătorește cu mai mare devotament, adunarea este înfășurată în șaluri albe si, cu bucurie, alături de preoți, danseaza și cânta în jurul bisericii, in sunetul puternic al tobelor. Dupa vizitarea bisericii, vom fi transferati la aeroport de unde vom lua avionul catre Addis Ababa, apoi, de acolo, pe cel catre Semera. In Semera vom lua permisele pentru a vizita Danakil si escorta pentru drum si ne vom opri la hotel pentru odihna. Mese: mic dejun si cina.
Ziua 8 – Semera – Dallol Hamed Ela – 16 mai
Dupa un mic-dejun foarte devreme, vom porni catre Afdera, un oras mic de pe malul lacului, unde ne asteapta cei doi politisti care ne vor escorta. Apoi plecam la drum lung, spre Dallol Hamed Ela, o colecție de câteva colibe simple situate la capătul lumii, unde vremea este foarte calda! Vom vedea un apus spectaculos in Dallol si ne vom caza la camping, unde luam cina. Mese: mic dejun, pranz si cina
Ziua 9 – Dallol – Hamed Ela – Erta Ale – 17 mai
Dimineața devreme vom lua micul-dejun si vom explora peisajele incredibile din jurul Dallol-ului. Dallol se află la 116 metri sub nivelul mării, ceea ce îl face unul dintre cele mai joase și mai fierbinți locuri de pe pământ. Vulcanul Dallol este acoperit de un strat gros de sare, dar încă apar la suprafață formațiuni de sare bizare, sute de fumarole (orificii de gaze) și lacuri acide în toate culorile. Vom pleca de la Dallol la Erta Ale si, dupa 3-4 ore, ne vom opri la Dodom, pentru a lua cămilele pentru drumeția către erupțiile vulcanice ErtaAle, adică Muntele Fumegător, un loc unic, un lac de lava care erupe tot timpul. Erta Ale este cel mai bun loc pentru a studia geologia, în special erupția vulcanică. Pe lângă marea sa valoare aventuroasă, Erta Ale este un vulcan active, care merită văzut și niciodată sters cu ușurință din mintea cuiva, iar temperatura lui este de peste 3000 de grade Celsius. Cina va fi servită în jurul orei 18:00 și vom pleca in drumeție la Erta Ale, care durează aproximativ 30 de minute. Cămilele vor transporta toate materialele de camping și unele alimente, materiale de dormit, saltele și apă, până la marginea vulcanului, unde ne vom petrece noaptea urmărind acțiunea intensa a lavei în clocot. New Erta Ale face parte din lanțul muntos al vulcanilor și este una dintre cele mai atrăgătoare și provocatoare atracții naturale din Etiopia. Este un vulcan scut cu un diametru de bază de 30 km și o calderă pătrată de 1 km la vârf. New Erta Ale face parte din singurul lac de lavă permanent din lume și vom petrece o noapte de neuitat pe vârful muntelui. Mese: mic dejun, pranz si cina.
Ziua 10 – Erta Ale – Semera – Addis Abeba – 18 mai
Dimineata devreme vom pleca inapoi spre Semera, pentru a prinde avionul catre Addis Abeba, dar nu inainte de a trece pe la marele lac de sare Afdera. Seara vom lua cina la hotel in Addis Abeba si ne vom relaxa. Mese: mic dejun, pranz si cina
Ziua 11 – Addis Abeba – Jinka – 19 mai
Dupa micul-dejun vom fi transferati la aeroport pentru a lua avionul catre Jinka. Oamenii din Jinka sunt poporul Ari, despre care se spune că sunt unul dintre grupurile cele mai dominante din punct de vedere cultural și economic din valea Omo. În prezent, trăiesc într-o structură de clan, dar de fapt obișnuiau să trăiască independent până la sfârșitul secolului al XIX-lea, când au fost cuceriți și unificați ca parte a imperiului etiopian. Teritoriile lor sunt împărțite în nouă unități independente, fiecare având propriul lider și un lider spiritual tradițional cunoscut sub numele de Babi. La fel ca majoritatea celorlalte triburi din Valea Omo, bărbaților Ari li se permite să se căsătorească cu câte femei doresc, atâta timp cât își pot intretine familiile. Cu toate acestea, această practică devine tot mai putin intalnita, pe măsură ce poporul Ari îmbrățișează creștinismul și poligamia devine mai puțin comună. Astăzi, majoritatea bărbaților Ari au o singură soție. Oamenii sunt prietenoși și vă vor invita adesea în sate unde puteți asista la unele dintre activitățile lor tradiționale de viață. Unele sate Ari sunt destul de mari și conțin mai multe străzi. Clădirile lor variază de la colibe tipice din bambus și paie până la structuri mai substanțiale făcute din noroi și nămol. Gătitul și dormitul se fac în interiorul casei. Multe dintre aceste clădiri prezintă picturi decorative cu animale, oameni și simboluri culturale în culori naturale, realizate din cărbune măcinat, bălegar de vacă, pământ roșu și apă. Aceste picturi sunt realizate de femei și sunt cunoscute în limba locală sub numele de bartsi, care se traduce prin „dăruirea frumuseții”. S-a remarcat, în glumă, că bărbații Ari au doar grijă de fermele lor toată ziua, motiv pentru care nu știu să picteze. Vom vizita Muzeul de Cercetare din South Omo și satele locale din Jinka și vom vedea cum este viața locală, cum se prepară băutură locală din sorg, usturoi și porumb și cum se face o oală. Cina la hotel si relaxare. Mese: mic dejun si cina
Ziua 12 – Jinka – Mursi – Turmi – 20 mai
Dimineața, dupa micul-dejun, vom explora Parcul Național Mago, una dintre vastele sălbăticii ale Africii, fondată în anii ‘60 și care cuprinde păduri dense de salcâm și savana deschisă. Vom pleca apoi catre satele Mursi, unde oamenii inca isi fac cicatrici decorative pe suprafata corpului, iar femeile poarta piese de ceramica in…buze. Sunt cunoscuți pentru dispoziția războinică aprigă și aspectul decorativ sălbatic, cu labrete circulare mari de lut pe care femeile le poartă pe buza inferioară. Vom merge apoi catre Key Afer, unde joia este ziua de targ, oameni din toate triburile din Valea Omo vi sa cumpere si sa vanda produse. Vom vizita Turmi, care este un loc pentru triburile Hamer, un popor frumos, atât bărbații, cât și femeile sunt foarte mândri de aspectul lor. Sunt faimoși pentru decorarea corpului lor, dansul la lumina lunii (Evangedi Dance) și săritul pe tauri. Săriturile de tauri marchează ritul trecerii de la copilărie la maturitate si nu se fac în fiecare zi. In satul Turmi vom particia la activitățile de zi cu zi ale triburilor Hamer, vom vorbi cu bătrânii, învățând despre tradițiile si culturile lor, ne vom bucura de peisaje naturale care te coplesesc si vom bea o cafea speciala, impreuna cu marea familia Hamer, care este atât de fermecătoare. Cazare si cina. Mese: mic dejun si cina
Ziua 13 – Karo (dus-intors) – Arba Minch – 21 mai
Dupa un mic-dejun devreme si primirea prânzului la pachet, astăzi vom conduce spre satul Kolcho și vom vizita triburile Karo. Sunt considerați maeștrii picturii corporale, în care se ‘imbraca’ atunci când se pregătesc pentru un dans, sărbătoare sau ceremonie. Vom pleca apoi mai departe spre Konso, satul cunoscuț pentru dealurile lui terasate complicate, apreciate de UNESCO si ai cărui locuitori sunt recunoscuti pentru materiale țesute fine și totemurile sculptate cu care își decorează mormintele. Comunitatea Culturală Konso este cunoscută pentru dealurile sale ondulate din Valea Riftului de Sud a Etiopiei, presărate cu copaci de moringa verzi strălucitori și colibe ciudate cu acoperiș de paie, care găzduiesc poporul Konso – fermieri tradiționali care cultivă cereale și bumbac și cresc vaci și capre. Peisajul vast și maiestuos oferă un fundal uimitor pentru cultura unică Konso. Satele Konso, cunoscute sub numele de kantas, sunt construite pe dealuri și înconjurate cu ziduri de piatră pentru protecție. Cărările întortocheate care se împletesc prin sat duc toate spre mora, un foișor mare, acoperit de stuf, care funcționează ca un loc special de întâlnire pentru oamenii din satele din jur. Noaptea, bărbații tineri, necăsătoriți, dorm aici pentru a proteja comunitatea și pentru a învăța despre viață. Cultura Konso are multe de oferit vizitatorilor. De la spectacole culturale până la demonstrații de artizanat, vizitatorii pot afla despre tradițiile poporului Konso și despre rolurile importante pe care aceste tradiții le joacă încă în viața lor. Peisajul cultural din Konso este cel mai tânăr sit al Patrimoniului Mondial al Etiopiei, inclus în iunie 2011. Karat este un oraș mic din zona Konso, numit adesea Konso. Oamenii Konso trăiesc în sate concentrate cu ziduri, pe vârful unui deal. Aceste așezări asemănătoare labirintului sunt unice pentru regiune. Satele sunt bine organizate cu ansambluri individuale, case comunale și piețe ale satului. Pe aceste pătrate găsiți așa-numitul „pol de generație”, care este ridicat la fiecare 18 ani pentru a marca o nouă generație. Satele Konso bine- cunoscute sunt Gesergiyo, Mecheke, Kamule și Dekatu. În jurul satului există terase întinse unde se cultivă culturile. Abilitățile lor agricole sunt printre cele mai bune găsite în Etiopia. Vom vizita stelele Waga, niste semne de morminte pentru oamenii important Konso. Soții Konso sunt renumiti pentru stelele lor waga sau semnele funerare din lemn sculptate. Un rând din aceste stele sunt ridicate pe mormântul unui om important Konso. Unul simbolizând eroul, ceilalți soțiile sale și dușmanii săi învinși sau ucis animale periculoase. Ne vom caza in Arba Minch pentru noapte si vom lua cina. Mese: mic dejun si cina
Ziua 14 – Arba Minch – Addis Abeba – Frankfurt – 22 mai
Arba Minch este casa a două dintre cele mai mari lacuri din Valea Riftului din Etiopia, a peisajelor frumoase (Podul lui Dumnezeu), Parcul Național Nechisar cu patruzeci 40 de izvoare, fermele de
crocodili, piața de crocodili și muntele satului Dorze, la poarta de intrare. Orașul este, de asemenea, poarta sudica către valea Omo și Konso. Este una dintre cele mai bune destinații din Etiopia. După un mic dejun cât mai devreme posibil, vom pleca spre satul Dorze și vom vizita casa oamenilor Dorze la Chencha, la 40 km de oraș. Dorze sunt țesători renumiți de bumbac ale căror locuințe înalte în formă de stup sunt printre cele mai distinctive structuri tradiționale care pot fi văzute oriunde în Africa. Principalele ocupații ale regiunii sunt agricultura de subzistență și țesutul. Pânza Shama produsă în jurul Chencha este considerată cea mai bună din Etiopia: hainele albe simple Gabbi și Netalas asemănătoare eșarfelor viu colorate sunt vândute de-a lungul drumului. Explorați piața locală Dorze decorată cu multe culori. Excursie cu barca pe Lacul Chamo – una dintre cele mai mari atractii ale parcului, datorita numarului mare de hipopotami și crocodili pe care-I putem vedea de la o distanță foarte mica. Locul cunoscut sub numele de „Azo-Gebeya”, adică Piața de crocodili, oferă una dintre cele mai impresionante expoziții de crocodili din Africa. Dupa-amiaza vom zbura catre Addis Abeba. În această seară veți avea o seară culturală minunată la unul dintre restaurantele Addis Abeba; Etiopia este un mozaic de oameni cu peste 80 de limbi, stiluri de viață diferite, costume și dansuri culturale. Vom avea ocazia să experimentam unele dintre aceste dansuri culturale și mese tradiționale cu o băutură de Tej, un tip de vin făcut din miere. Transfer catre aeroport si plecarea spre Bucuresti la 23:40.
Ziua 15 – Frankfurt – Bucuresti – 23 mai
Ajungem in Bucuresti la ora 12:55 PM, unde ne vom lua ramas bun pana la urmatoare Aventura.
Am construit pentru voi cea mai complexa experienta in Etiopia si va oferim cel mai bun raport calitate / pret pentru acest program exclusivist.
Costul cele mai nebune aventuri in Etiopia este: 3990 euro / persoana. Cel mai bun raport calitate pret de pe piata Romaneasca si cel mai bun circuit in Etiopia!
Tariful este valabil pentru un grup de 15 persoane. Pentru un grup 10-14 persoane costul aventurii creste cu 190 euro / persoana.
Grup minim 10 persoane!
TI-AM PREGATIT SI O SURPRIZA: ADUCI CU TINE INCA 3 PRIETENI SI PRIMITI TOTI 4 UN DISCOUNT DE 100 EURO / PERSOANA LA INSCRIERE!
Servicii incluse:
• Zboruri internaționale – cu Lufthansa + Ethiopian Airlines
• Zboruri interne – Pretul poate varia in functie de momentul rezervarii – se confirma la inscriere
• 2 Bagaje: Bagaj standard de cala 20 kg max + 1 bagaj de mana 8 kg max
• 12 nopti de cazare conform detaliilor prezentate mai jos
• Mesele în regim de demipensiune, includ micul dejun și cina cu o băutură răcoritoare sau apă îmbuteliată/ masa/ persoană.
• Pensiune completă (mic dejun, prânz și cină) pentru camping în Depresiunea Danakil
• Transferuri/Transport: bun venit la aeroport, asistență cu bagajele și transport cu vehicule confortabile cu aer condiționat si cu apă îmbuteliată.
• Mașină suplimentară 4WD pentru partea îndepărtată a programului.
• Ghidul național vorbitor de engleză
• Insotitor de grup din partea Fabrica De Aventura: Florin Radu
• Activitățile culturale menționate în program
• Taxe locale
• Toate taxele guvernamentale locale necesare sunt incluse
• Transport Land Cruiser 4WD cu a/c pentru Afar
• Toate cheltuielile cu combustibilul și indemnizațiile șoferilor
• Toate taxele de intrare și licențele necesare
• Cazarea și toate mesele specificate pe parcursul turului
• Serviciu de ghid local pentru regiunea Afar
• Bucătar cu experiență și ustensile de gătit, alimente, apă îmbuteliată… echipamente de camping
• Cercetași, polițiști insotitori
• Taxe de intrare și vizitare, taxe de ghid local
Servicii neincluse/ excluse:
• Viză pentru Etiopia –
• Acoperire de asigurare pentru pierderi personale, vătămări, boli sau daune suferite în timpul călătoriei dumneavoastră. Vă recomandăm insistent asigurarea de călătorie/anulare.
• Cheltuieli personale: articole de natură pur personală, cum ar fi băuturi (dacă nu se menționează), spălătorie, curățătorie chimică, internet, fax sau taxe de telefon și transferuri/excursii sau mese, care nu sunt incluse
• Supliment single – 300 euro / persoana (OPTIONAL – incercam sa va gasim partener de camera daca este nevoie).
Zboruri interne:
• Addis Ababa – Bahir Dar
• Gondar – Lalibela
• Lalibela – Semera
• Semera – Addis Ababa
• Addis Ababa – Jinka
• Arba Minch – Addis Ababa
Hoteluri la care vom fi cazati sau similare in functie de disponibilitate:
Hotel Bonanza**** (Addis Abeba)
Sky Resort*** (Bahir Dar)
Zoble Resort Hotel*** (Gondar)
Tukul Village Hotel**** (Lalibela)
Leva Hotel *** (Semera)
Hamed Ela Camping (Dallol)
Erta Ale Camping (Erta Ale)
Jinka Resort (Jinka)
Buska Lodge (Turimi)
Dorze Lodge (Arba Minch)
ATENTIE. Programele noastre sunt adresate oamenilor activi si cu atitudine pozitiva! Programul nu este potrivit pentru cei comozi, cu energie negativa si amatori de all inclusive sau celor ce nu se pot adapta la notiunea de GRUP! Programul este unul lung si plin de activitati asadar trebuie sa va setati corespunzator energia.
*** NOTA: ordinea obiectivelor si structura programului se poate schimba in functie de timpii efectivi pe care ii avem la dispozitie si de situatiile aparute la fata locului.
———————————————
Cateva dintre parerile turistilor care au calatorit alaturi de noi dar si momente surprinse pe parcursul aventurilor noastre trecute gasiti accesand urmatorul link:
https://www.fabricadeaventura.ro/testimoniale/
Pentru a fi la curent cu noutatile referitoare la circuitele pe care le pregatim, hai in comunitatea noastra:
https://www.facebook.com/fii.parte.din.poveste
Va asteptam si pe contul de Instagram al colegului nostru Florin Radu unde impartasim povesti despre destinatiile momentului:
https://www.instagram.com/florinradu.ro/
Hai sa cream impreuna cea mai mare comunitate activa de vacante din Romania! Invita-ti prietenii in grupul Vacante cu “de toate”!
https://www.facebook.com/groups/vacante.cu.de.toate
———————————————
VIZA
Viza turistică pentru cetăţenii români poate fi obţinută online, aplicând pe site-ul www.evisa.gov.et, cu cel putin 3-4 zile înainte de data călătoriei. În acest caz, viza va fi aplicată în paşaport la sosirea pe Aeroportul Internațional Bole din Addis Abeba sau la unul din punctele terestre de trecere a frontierei, numai după prezentarea dovezii obţinerii online a vizei (este necesară prezentarea, în formă printată, a aprobării emise de către autorităţile etiopiene, primită prin poşta electronică).
CONDITII DE CALATORIE IN ETIOPIA IN CONTEXTUL SARS COV 2:
• Guvernul a eliminat obligativitatea prezentării certificatului de vaccinare sau a rezultatului negativ al testului PCR la intrarea în țară.
CONDITII DE REVENIRE IN ROMANIA:
Nu exista conditii de revenire in Romania.
SISTEMUL MEDICAL
Înainte de călătoria în Etiopia, cetăţenii români sunt sfătuiţi cu insistenţă să încheie o asigurare de călătorie, medicală şi de viaţă. Posibilităţile de asistenţă medicală în Etiopia, în special în caz de urgenţă, sunt foarte reduse.
Vaccinarea împotriva febrei galbene este obligatorie, iar carnetul de vaccinări trebuie prezentat, la cerere, la sosirea pe Aeroportul Internaţional Bole
Vă recomandăm să respectaţi cu stricteţe măsurile de igienă personală şi să consumaţi numai apă îmbuteliată sau fiartă. Semnalăm faptul că majoritatea lacurilor din Etiopia sunt infestate cu bilharzia (schistosomiasis).
INSCRIERE:
Înscrierile se pot face prin mesaj privat pe pagina Fabrica de Aventura:
https://www.facebook.com/fii.parte.din.poveste
…sau telefonic si Whats App la numărul +40764 044 737 (Florin) – preferabil
Fiind mai mereu plecati pe teren pot exista intervale mari de timp cand nu avem semnal telefonic cu toate ca nu tinem niciodata telefoanele inchise. Daca NU reusiti sa ne contactati telefonic, va rugam sa ne trimiteti solicitarea dumneavoastra astfel:
* lasati un mesaj pe WhatsApp pe numarul de telefon 0764 044 737
* lasati un mesaj pe pagina noastra de Facebook
* trimiteti un email la adresa: office@fabricadeaventura.ro (neaparat lasati numarul de telefon in email).
Condiții de plata si rezervare:
Pentru confirmarea inscrierii trebuie platit un avans de 1500 de euro. Diferenta se plateste cu 30 de zile inainte de excursie si se calculeaza pe baza numarului persoanelor inscrise.
Plata contractului se efectueaza in euro. Daca se doreste plata contractului in lei pretul se calculeaza la pretul oficial BNR din ziua rezervarii la care se adauga un comision de curs de schimb de 2%. Cursul BNR poate fi consultat pe https://www.cursbnr.ro/ si este valabil in timp real pentru momentul rezervarii.
In contract cu turistul si in factura emisa veti gasi pe larg toate aceste detalii precum si toate conditiile contractuale in actualul context SARS Cov2.
Câteva aspecte importante despre noi…
Proiectul Fabrica de Aventura este derulat de:
Agentia Touroperatoare Wild Romania
(SC Adventure Unfiltered SRL)
București
Licență de turism: 1842/07.05.2019
CUI: 40850370
Nr. Reg: J40/4039/2019
Banca Transilvania
Fabrica de Aventura asigură ghidaje la nivel internațional și circuite de grup cu insotitor. Toate grupurile sunt însoțite de ghid național atestat și autorizat de către organele competente din România.
Vă punem la dispoziție o modalitate inedită de evadare din cotidian și un concept nou, original ce aduce în prim plan experiențele de călătorie UNICE. Orientați către detalii și punând accentul pe calitatea timpului petrecut împreună, scopul nostru este să vă oferim de fiecare dată un cadru select, servicii de calitate și experiențe unice de viață.
Indiferent de context și colaborări, toate programele sunt adaptate și personalizate astfel încât să corespundă standardelor și exigențelor noastre ridicate. Garantăm flexibilitate în fața diverselor cerințe personale și încercăm în limitele pe care noțiunea de GRUP le permite să oferim soluții adaptate nevoilor reale ale fiecărui individ în parte, fără însă a afecta în cel mai mic fel buna desfășurare a programelor și buna dispoziție a celorlalți participanți. De asemenea menționăm faptul că suntem vegan friendly.
Pentru neclarități sau situații excepționale ne puteți contacta la numărul de telefon +40764 044 737 (Florin)
Fabrica de Aventura. Fii parte din poveste